Kun haluat julkaista itse koodaamasi sivut, tulee sinun vain siirtää sivuihin liittyvät tiedostosi palvelimellemme.

Tämä ohje ei siis käsittele esimerkiksi WordPress-sivujen tuontia palvelimelle, vaan WordPress-sivujen tuontia varten sinun tulisi kurkata ohjeemme seuraavasta osoitteesta:
WP-sivujen manuaalinen siirto palvelimelle

Huom!
Jos itsetehdyt sivusi käyttävät tietokantaa, sinun tulee myös luoda tietokanta. Tästä lisäohjeita seuraavissa osioissa.

Siirry seuraavaksi ohjeen välilehdeltä kohtaan FTP.

Tiedostojen siirtoa varten olisi hyvä olla jokin FTP-ohjelma, jonka avulla saa helposti siirrettyä tiedostoja palvelimelle.
Suosittelemme käyttämään esimerkiksi FileZillaa, jonka käyttöön olemme tehneet hyvät kuvalliset ohjeet:
FTP-ohje – tiedostojen siirtäminen palvelimelle

Tiedostojen siirron jälkeen voit siirtyä ohjeen välilehdistä kohtaan Tietokannat.

Huomioithan että tietokantojen luonti sinun tulee tehdä vain ja ainoastaan silloin, kun sivusi tarvitsevat tietokantaa toimiakseen.
Muussa tapauksessa tietokantaa ei tarvitse luoda.

Voit käydä läpi kuvalliset neuvot tietokannan luomiseen ohjeestamme (WP-sivujen tuonnin ohje):
WordPress-sivujen manuaalinen siirto

Jos olet nyt siirtänyt tiedostosi ja luonut tietokannan, voit siirtyä ohjeen välilehdiltä kohtaan Julkaise

Nyt sivujesi pitäisi olla toimintakunnossa – ja valmiina julkaisua varten!

Jos jostain syystä julkaisu ei onnistu, ja luomasi sivut eivät näy selaimessa, yritä ainakin seuraavia toimenpiteitä:

1. Tarkasta aluksi että domainisi nimipalvelimet osoittavat meille.
Saat tehtyä tämän tarkastuksen esimerkiksi omilta asiakassivuiltasi:
Omat domainit -> Omat domainit -> klikkaa haluamaasi domainia
-> vasemmalla Hallinnoi-palkissa kohta Nimipalvelimet

2. Toisena voit tarkastaa että domainisi A-tietue näyttää oikealta ja ohjaa oikeaan IP-osoitteeseen.
A-tietueita pääset tarkastelemaan hallintapaneelista kohdasta Täysi DNS-hallinta
Tässä linkki DNS-tietueiden muutoksiin -ja lisäyksiin:
DNS-muutokset

3. Tarkasta vielä kolmantena että sivujesi tiedostot ovat oikeassa paikassa.
Siirry hallintapaneeliisi -> Tiedostojen hallinta -> tarkasta että tiedostot ovat omalla paikallaan public_html-kansiossa.

Jos kotisivujen julkaisu ei edelleenkään onnistunut, voit aina ottaa yhteyttä meihin, ja vastaamme mieluusti kysymyksiisi!