Jos sivustosi on tuotu asennusohjelmaan, voit halutessasi tehdä ja palauttaa kopioita asennusohjelmassa.
Nämä eivät ole webhotellin automaattisia varmuuskopioita. Ohjeemme automaattisiin varmuuskopioihin löydät täältä.

Ohjeessamme neuvomme, kuinka saat luotua ja palautettua automaattisen varmuuskopion asennusohjelmaan tuodusta WordPress-sivustosta.

Huomioithan, että jos käytössäsi on jokin täysin ylläpidetyistä WP-webhotelleistamme, WordPress ja sen lisäosat päivitetään oletusarvoisesti automaattisesti. Päivityksen yhteydessä sivustosta otetaan automaattisesti varmuuskopio, johon voi tarvittaessa palata. Tämän ominaisuuden saa käyttöön kaikissa webhotelleissamme. Ohjeemme asennusohjelman päivityksiin löydätte täältä: WordPress-sivuston päivittäminen asennusohjelman kautta

Asennusohjelma säilyttää kolme uusinta varmuuskopiota ja eli jos kopioita on jo kolme, uuden syntyessä vanhin poistetaan. Nämä varmuuskopiot säilytetään erillisellä palvelimella eivätkä ne käytä webhotellin tallennustilaa. Näihin kolmeen lasketaan sekä käyttäjän ottamat varmuuskopiot sekä automaattisesti otetut. Automaattinen varmuuskopio luodaan kun asennusohjelma päivittää sivuston ja niitä säilytetään 14 vuorokautta. Käsin otettuja varmuuskopioita ei poisteta automaattisesti ellei niitä ole enemmän kuin kolme.

Varmuuskopion tekeminen

1. Kirjaudu aluksi webhotellisi hallintapaneeliin ja valitse yläpalkin kohdasta ”Asennusohjelma”.

2. Valitse seuraavaksi asennusohjelmalle haluamasi toiminto, eli ”Varmuuskopioi”.

3. Valitse varmuuskopiolle sijainti, sekä haluamasi tunniste, kuten ”elokuu2018”.

4. Asennusohjelma tekee varmuuskopion.

Varmuuskopion palauttaminen

Varmuuskopion löydät nyt asennusohjelman välilehdeltä ”Varmuuskopiot”. Halutessasi voit palauttaa varmuuskopion tai ladata sen esimerkiksi omalle koneellesi.

Varmuuskopio-asetukset asennusohjelmassa

Halutessasi voit tarkastaa, mitkä asetukset asennusohjelmassasi on automaattisille päivityksille ja niiden varmuuskopioille.
Valitse asennusohjelman asetukset ja välilehdeltä kohta ”Yleiskatsaus”.

Tarkasta, että olet valinnut haluamasi kohdat automaattisille päivityksille. Halutessasi voit valita oletussijainnin varmuuskopioille.